Automatske kontrolne vage

Automatske kontrolne vage (checkweighers) su uređaji za proveru mase upakovanih proizvoda. Spadaju u dinamičke vage jer se kontrola mase obavlja pri kretanju proizvoda na transportnoj traci.  Obično se koriste na kraju proizvodnog procesa kako bi osigurale da se masa proizvoda nalazi u dozvoljenim granicama.

Mettler Toledo Garvens C serija automatskih kontrolnih vaga predstavlja najnoviju tehnologiju kontrolisanja mase proizvoda. Automatske vage C serije mogu se kombinovati s drugim tehnologijama za kontrolu proizvoda, kao što su otkrivanje metala, te rendgenska (x-ray) i vizualna kontrola za dobijanje celovitog rešenja za višestruku kontrolu koje zauzima minimalnu količinu prostora.

Kontrolne vage C serije osmišljene su za lako prilagođavanje svakoj aplikaciji od jednostavnih do najzahtevnijih i najsloženijih. To pomaže proizvođačima da uveliko poboljšaju produktivnost proizvodne linije, ukupnu efikasnost opreme (OEE), povećaju kvalitet proizvoda i zaštite svoju robnu marku.

Izvanredna preciznost i svestranost Garvens C serije automatskih čekvejera omogućuva joj da se koristi u svim oblastima industrijske proizvodnje u kojim je potrebna potpuna kontrola težine, naročito u onima gde je potrebno ispuniti visoke zahteve složenih postupaka merenja. Dostupne su u varijanti sa digitalnom i analognom mernom ćelijom. Specijalne transportne trake i opcije za transfer proizvoda  omogućuju optimalan prenos nestabilnih i otvorenih proizvoda kao što su flaše i konzerve. Mettler Toledo dinamičke vage karakteriše sistem automatskog odbacivanja neusaglašenih proizvoda (proizvoda van zadatog mernog opsega). Osim toga, u skladu su sa svim aktuelnim globalnim standardima, zakonima i propisima o sigurnosti prehrambenih proizvoda.

Svi tipovi automatskih kontrolnih vaga ispunjavaju sve zahteve Pravilnika o predhodno upakovanim proizvodima*
* (www.dmdm.rs).