Industrijski inkjet štampači za male karaktere

Industrijski inkjet štampači (poznati i kao kontinualni inkjet štampači (CIJ), markirači, automatski datumari, pljuckavci) zbog svojih karakteristika i tačkastog načina obeležavanja nalaze široku primenu u raznim industrijama za markiranje i obeležavanje proizvoda.

Idealni za obeležavanje na ravnim i zakrivljenim površinama, industrijski inkjet štampači (printeri) predstavljaju beskontaktnu metodu štampanja, koja koristi širok spektar mastila tokom štampanja na skoro svim podlogama. To su uređaji koji ispisuju promenljive podatke na proizvodima tako što sa udaljenosti od 1-2 cm beskontaktno prave tačkasti ispis koji sadrži male karaktere od 0.6 do 12 mm visine. Uglavnom pišu do 5 redova teksta, ali pojedini tipovi štampača ispisuju i do 8 redova.

Ovim uređajima je moguće ispisati datum pakovanja, rok trajanja, broj šarže ili lot, uvozne i izvozne deklaracije, kao i razne dodatne tekstove koji su potrebni za dalje plasiranje robe ka krajnjem potrošaču.

Industrijskim inkjet štampačima moguće je obeležavati po bocama, zatvaračima i čepovima. Za štampanje po svim vrstama ambalaže, samolepljivim i papirnim etiketama,  čašama, konzervama, limenkama, kesicama i sitnim pakovanjima, ovi štampači u najvećem broju slučajeva predstavljaju idealno rešenje. Zahvaljujući različitim modelima štampača, moguće je markiranje i po kablovima, cevima, crevima itd.

Inkjet štampači nalaze široku primenu u mlekarskoj i industriji pića, kao i u mesnoj, građevinskoj i farmaceutskoj industriji.

Veoma ih je lako instalirati u skoro sve proizvodne linije. Naš iskusan tehnički tim će na efikasan način integrisati inkjet štampače u vertikalne i horizontalne pakerice, linije za punjenje boca, klasirke za jaja, transportne sisteme i pojedinačne konvejere.

Sva mastila koja Trim uz inkjet štampače isporučuje za rad u prehrambenoj industriji poseduju odgovarajuće evropske sertifikate. Mastila su posebno razvijena za štampanje po fleksibilnoj foliji za pakovanje, po PET ili staklenim bocama, etiketama ili nalepnicama, kao i drugom ambalažnom pakovanju. Najzastupljenija su mastila crne boje, kojima se i štampa najveći broj poruka. U Videojet štampačima  može da se koristi belo, žuto, plavo, crveno i druge boje mastila. Posebnu grupu čine termohromatska mastila koja menjaju boju nakon procesa pasterizacije (kuvanja) proizvoda.

U proizvodnjama gde je neophodno direktno obeležavanje po proizvodima ili po unutrašnjoj strani pakovanja, primenjuju se mastila odobrena za direktan kontakt sa hranom ili za štampu po samom prehrambenom proizvodu, kao što je datumiranje i označavanje jaja.

Sa 30 godina akumuliranog znanja i iskustva, Trim vam nudi širok dijapazon rešenja za obeležavanje proizvoda i pakovanja u vašoj proizvodnji. Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa proizvođačem industrijskih štampača Videojet, dostupan je širok spektar različitih tipova štampača koji će predstavljati pouzdano rešenje markiranja u dugom vremenskom periodu.

Standardne aplikacije

Prednja strana Videojet industrijskog inkjet štampača.

Najjednostavniji za rukovanje

Napredne aplikacije

Prednja strana Videojet industrijskog inkjet štampača.

Idealan za srednje
aplikacije

Prednja strana Videojet industrijskog inkjet štampača.

Idealan za srednje
aplikacije

Zahtevne i brze aplikacije

Za zahtevne izuzetno brze aplikacije

Za zahtevne izuzetno brze aplikacije

Za zahtevne izuzetno brze aplikacije

Najinteligentniji industrijski štampač

Za zahtevne izuzetno brze aplikacije

Specijalne aplikacije

Pigmentni, štampa mastilima u boji visokog kontasta

Za štampanje poštanskih bar-kodova

Za mikroštampu pri velikim brzinama

Za mikroštampu pri velikim brzinama