Etiketirke – Glave za etiketiranje

Etiketirke predstavljaju kompaktno i funkcionalno rešenje koje obezbeđuje savršeno označavanje proizvoda etiketom (samolepljivom nalepnicom), pre svega u industrijama gde je karakteristična serijska proizvodnja.

Mašine za etiketiranje proizvoda omogućavaju potpuno automatizovano nanošenje unapred odštampanih samolepljivih etiketa na proizvode koji se kreću na liniji. U zavisnosti od potreba korisnika, etiketirke mogu da nanose etiketu po različitim delovima proizvoda (odozgo, odozdo, sa strane, po ivicama, itd.). Modularnost glava za etiketiranje olakšava njihovu primenu na različitim vrstama proizvoda bez obzira na dimenziju, oblik, završno pakovanje i slično, što korisnicima obezbeđuje veliku fleksibilnost u samom procesu etiketiranja proizvoda. Etiketirka se instalira pored transportera i najčešće se koristi u proizvodnji kao nezavisna jedinica, a takođe može biti povezana i sa drugim mašinama kao što su punilice, pakerice, kartonirke i slično.

Glave za etiketiranje svoju primenu nalaze pre svega u prehrambenoj industriji radi označavanja proizvoda pomoću samolepljivih etiketa, ali su veoma prisutne i u drugim oblastima industrije kao što su farmaceutska, kozmetička, automobilska, hemijska i slično.

Obezbeđujući jasno deklarisan proizvod, istovremeno predstavljaju dodatni korak u pogledu ostvarenja marketinškog unapređenja proizvoda sa precizno zalepljenom etiketom, bez mehura i bez mogućnosti lakog odlepljivanja etikete prilikom manipulacije proizvodima.

Dostupne u modularnim konfiguracijama, u zavisnosti od potreba korisnika, omogućuju lepljenje nalepnica različitih dimenzija (od 20 mm do 298 mm) i oblika. Prilagodljive su različitim brzinama linija.