Izvlačenje žice

Niehoff GmbH je svetski lider u proizvodnji mašina za izvlačenje žice, sa iskustvom dužim od 65 godina. U ponudi su mašine i kompletne linije za grubo izvlačenje, srednje i super fino izvlačenje žice. Ono što Niehoff mašine izdvaja u odnosu na konkurenciju jeste izuzetna dugotrajnost, izdržljivost, velika preciznost, fleksibilnost i velike brzine.

Jedinstven dizajn zupčanika zajedno sa inovativnim sistemom hlađenja matrica, sistemom kontrole sile zatezanja, hlađenja i podmazivanja žice obezbeđuju veoma glatko kretanje žice i izuzetno visok kvalitet površine žice.

Precizna kontrola izduženja žice, sistem matrica sa striktno definisanim stepenom redukcije prečnika žice pri svakom prolazu u kombinaciji sa odgovarajućim uređajem za žarenje žice (anilerom) za rezultat imaju proizvodnju provodnika vrhunskog kvaliteta i karakteristika.

Zahvaljujući sistemu “brze zamene matrica” značajno je skraćeno vreme zastoja prilikom promene završnog prečnika žice. Na mašinama za grubo izvlačenje izlazni prečnik žice je od 1,00mm do 4,5mm, dok kod mašina za srednje i fino izvlačenje moguće je raditi izlazne prečnike od 1,6mm pa do 0,02mm. Ovako širok opseg završnog prečnika žice obezbeđuje značajnu fleksibilnost i diversifikaciju proizvodnje. Svi vučni točkovi na svakom prolazu imaju zaseban pogon i pogonjeni su trofaznim AC motorima sa vodenim hlađenjem čime je u značajnoj meri smanjena potrošnja električne energije i smanjeni troškovi održavanja. Navedeno smanjenje potrošnje električne energije zajedno sa manjom potrošnjom maziva, kao i dugi servisni interval i manji troškovi održavanja, imaju za rezultat smanjenje troškova proizvodnje po toni i do 20%.

Odgovarajućom kombinacijom uređaja (uređaja za odmotavanje, mašina za izvlačenje žice, anilera i uređaja za namotavanje) možete obezbediti najviši kvalitet svojih proizvoda, uz značajno smanjenje troškova proizvodnje i biti sigurni da će vaši proizvodi zadovoljiti najstrožije standarde u oblasti proizvodnje žica i kablova u energetici, automobilskoj industriji, telekomunikacijama itd.