Poznati i kao termal transfer overprinteri (TTO), ovi uređaji se koriste za štampanje promenljivih podataka na fleksibilnim pakovanjima, kao što su folije ili kese, koje se pune na horizontalnim i vertikalnim pakericama.

Ovom vrstom datumara najčešće se obeležavaju pekarski proizvodi, zamrznuta hrana, suvo voće, kafa, grickalice i sl. Njihov ispis obuhvata polje štampe određene dimenzije,  a pišu u kontaktu sa površinom. Ispis je u visokoj rezoluciji tako da i deluje kao dodatna štampa. Za rad koriste ribon trake različitih vrsta i boja.

Cela linija Videojet TTO štampača dizajnirana je tako da njihovo korišćenje bude jednostavno, brzo i praktično bez greške. U polju štampe mogu se ispisivati bar kod, logotip, nutritivne tabele, datum, rok trajanja, broj lota, realno vreme, kontrolni broj, naziv uvoznika ili distributera i druge bitne podatke za sledljivost proizvoda koje zahteva HACCP i drugi standardi. Koji model je najbolji za vas, zavisi od toga koji model pakerice imate, da li se folija kreće koračno ili kontinualno, šta želite da pišete u polju štampe i sl. Rukovanje i kreiranje poruka je lako i prilagođeno je korisniku.

Videojet folijski štampači ne kidaju ribon jer imaju patentirani bi direkcioni pokretač ribona u printeru. Razmak između dve štampe je svega 0,5 mm. Prednosti se ogledaju u uštedi ribona, brzoj zameni ribona, štampanju u rosteru, USB i opcija za mrežno povezivanje, upravljanje sa udaljenog mesta, statistika i analize poruka i brojne druge opcije.