Safeline tunelski metal detektori sa pravougaonim otvorom služe za detekciju stranih tela u neupakovanim i upakovanim proizvodima na transportnoj traci. Pritom pružaju izvanrednu osetljivost na sve vrste metala: feritne i neferitne, pa čak i na neferitni nerđajući čelik koga je teško detektovati.

Mogućnosti prilagođavanja vašoj liniji i kombinovanja sa transportnim sistemima su paktično beskonačne. Dostupan u raznim kobinacijma visine i širine otvora, Safeline detektor metala možemo skrojiti prema vašem proizvodu, a u kombinaciji sa transportnom trakom i odgovarajućim sistemom za odbacivanje detektovanih kontaminiranih proizvoda predstavlja potpuno automatizovanu kontrolu vaše proizvodne linije.

Naša oprema za detekciju metala može vam olakšati postizanja usklađenosti sa nacionalnim i međunarodnim normama o sigurnosti hrane te kodeksima poslovanja veleprodaja.

Profile Advantage metal detektori

Tehnologija Profile Advantage pruža vam najbolje rezultate u otkrivanju metalnih stranih tela i u zahtevnim postupcima kontrole u kojima je proizvod mokar, vruć, ohlađen ili se hladi. Sva metalna strana tela moguće je jednostavno otkriti, uključujući gvožđe, obojene metale pa čak i nemagnetni nerđajući čelik koji je najteže otkriti, što omogućuje njihovo efikasno uklanjanje iz proizvodnog procesa.

Detektori metala Profile Advantage koriste tehnologiju višestrukih simultanih frekvencija i potiskivanje signala proizvoda te tako postižu do 50% bolju osetljivost za svaki zahtevni efekat proizvoda koji se kontroliše.

Prirodni proizvodi kao što su meso, živina, mlečni i pekarski proizvodi često sadrže visok procenat vlage koji se može znatno razlikovati od proizvoda do proizvoda. Klasičnoj tehnologiji otkrivanja metala ova raznolikost predstavlja značajan problem jer može uzrokovati velik broj lažnih odbacivanja ili se zbog nje linijska osetljivost mora smanjiti na neprihvatljiv nivo.

Tehnologija potiskivanja signala proizvoda primenjuje se na svaki proizvod koji se kontroliše, što znači da nije samo da se signal kontrolisanog proizvoda poredi sa signalom zabeleženim toekom automatskog podešavanja. Razlike u signalu proizvoda koje bi mogle prouzrokovati aktivaciju klasičnih detektora metala praktički su eliminisane, čime je znatno smanjen broj lažnih odbacivanja te zadržana optimalna osetljivost i produktivnost.

Profile Select metal detektori

Profile Select metal detektori koriste “Variable Frequency” technologiju kako bi obezbedili nenadmašnu svestranost u velikom opsegu proizvodnih aplikacija. Naročito su podesni kod aplikacija gde je izražen “efekat proizvoda” prouzrokovan prisustvom vlage ili metaliziranom folijom kao ambalažom.

Safeline jedinstvena “Opti-Select” technologija automatski bira idealne operativne parametre za proizvod čija se inspekcija vrši. Uporedo sa “Optimised Vector and Noise Control” (OVNC) software algoritmom, svi neželjeni signali, uključujući i one generisane od proizvoda, vibracija u pogonu ili od trenutnog radnog okruženja se elektronski filtriraju i eliminišu. Ovo omogućava da se signal generisan od strane metalnog kontaminanta značajno poboljša čime se značajno poboljšavaju performanse detektora i podiže nivo osetljivosti dok se istovremeno eliminišu lažna odbacivanja dobrih proizvoda.

Preko 800 uobičajenih radnih frekvencija je raspoloživo kako bi se obezbedila vrhunska osetljivost metal detektora na vaš proizvod.

Profile metal detektori

R serija Profile metal detektora sa windows stilizovanim ekranom osetljivim na dodir obezbeđuje do sada najjednostavniji rad sa metal detektorom. Jedinstvena linijska osetljivost u kombinaciji sa izuzetnom stabilnošću u radu sada je svima dostupna i čini da je Profile metal detektor bez konkurencije na tržištu.

Sofisticirana elektronika i softver Profile metal detektora nude osetljivost bez premca obezbeđujući sigurnu detekciju i inače teškog za otkrivanje nemagnetnog nerđajućeg čelika. Takođe Profile metal detektori nude  jedinstveni  ‘change free running mode’ koji omogućuje da više različitih proizvoda prolaze kroz otvor metal detektora sa jedinstvenim podešenjem, bez potrebe da se svaki put promeni podešenje pri nailasku novog proizovda. Napredna tehnologija nadgledanja stanja metal detektora i upozorenja za neophodnost servisa unapređuje dalje efikasnost u proizvodnji. Profile glave u kombinaciji sa transportnim sistemom obezbeđuje potpuno automatski proces inspekcije proizvoda.

Signature metal detektori

Dizajniran za laku integraciju na proizvodnim i linijama za pakovanje, R Serija Signature metal detektora  pruža izuzetnu linijsku osetljivost sa velikom stabilnošću u radu  obezbeđujući maksimalnu proizvodnu efikasnost i performanse.

Robusna, laka za korišćenje membranska tastatura omogućuje pristup industrijski dokazanom Safeline Signature operativnom sistemu. Signature metal detektori mogu da detektuju sve metalne kontaminante uključujući feritne, ne-feritne i uobičajeno teške za detekciju ne-magnetne kontaminante od nerđajućeg čelika. Performanse su poboljšane korišćenjem unapređenog sistema namotaja i korišćenjem najsavremenije tehnike filtriranja smetnji.

RB Signature metal detektori

Dizajniran prevashodno za inspekciju velikih proizvoda, RB Serija metal detektora pruža laku integraciju na svim proizvodnim linijama.

Izuzetna osetljivost i stabilnost čini RB seriju jednim od najnaprednijih dostupnuh linijskih metal detektora.  Korišćenjem tehnologije visoko frekventnih namotaja i unapređenom konstrukcijom glave u kombinaciji sa poboljšanom tehnikom filtriranja dobija se nenadmašna linijska osetljivost i ima široki raspon primene.  Moguće je detektovati sve vrste metala uključujući i teško nalaziv nemagnetni nerđajući čelik kao i nesferične kontaminante kao što su žice i opiljci. Kada se kombinuje sa sistemom za tranport materijala dobija se potpuno automatizovani proces.

Ferrous in foil metal detektori

Dizajniran prevashodno za prehrambenu industriju Safeline Ferrous detektor može da detektuje postojanje feritnog kontaminanta u proizvodu upakovanom u aluminijumsku foliju kao što su: gotova jela, čokolade, jogurti, mlečni proizvodi i drugi u alu – kadicama.

Jedinstvena tehnologija potiranja signala omogućava da se rezidualni signal koji potiče od alu-folije memoriše i ignoriše čime se unapređuju sposobnost detekcije i performanse detektora. Glave metal detektora se prilagođavaju specifičnim zahtevima aplikacije i dostupne su u različitim veličinama otvora u izvedbi kućišta od inoxa ili belo obojenog aluminijuma.  Kada se integriše sa transportnim sistemom obezbeđuje potpunu automatizaciju procesa proizvodnje.

Profile Compact metal detektori

Profile Compact serija metal detektora su dizajnirani za inspekciju manjih upakovanih proizvoda. Profile Compact detektori koriste sofisticiranu software technologiju kako bi obezbedili napredniji sistem detekcije metala sa mogućnošću prilagođavanju širokom opsegu proizvoda i aplikacija.

Veliki ekran u boji, osetljiv na dodir, dizajniran u Windows stilu, sa menijem u obliku ikona koje olakšavaju navigaciju i kretanje kroz opcije menija. Ovakav interfejs uprošćava proceduru i postavlja važne procesne informacije na dohvat ruke vašem celom proizvodnom timu.

Korišćenje ultra visoke frekvencije, višefrekventne tehnologije i novog softverskog algoritma omogućava da Profile Compact detektor može da detektuje sve tipove metala: uključujući feritne, ne-feritne (obojene metale uključujući i alumijum) i čak i teškog za detekciju nemagnetičnog nerđajućeg čelika. Male dimenzije ovog detektora skraćuju potrebnu dužinu za umetanje na liniji što je od izuzetne koristi kod onih linija sa ograničenim prostorom.