Ova vrsta industrijskih štampača, poznati još kao inkjet datumari, markirači, industrijski inkjet štampači, kontinualni ink jet printeri (Continuous Inkjet – CIJ), su uređaji koji služe da se na proizvode upišu promenljivi podaci. Oni sa udaljenosti od 1-2 cm beskontaktno prave tačkasti ispis kakav se najčešće viđa, i to malim karakterima od 0,6 do 12mm visine. Obično pišu do 5 redova, ali moguće je pisati čak do 8 redova teksta pojedinim tipovima printera. Za rad koriste mastilo i razređivač u kertridžima ili bocama.

Najčešće su njima obeležene čaše, flaše, boce, bočice, kutije, vakum pakovanja, kese, konzerve i sl. u hemijskoj, farmaceutskoj, kablovskoj i industriji hrane i pića.

Videojet kontinualni inkjet (CIJ) štampači se koriste za ispisvanje datuma, roka trajanja, broja lota, kontrolnog broja, metraže, naziva uvoznika ili distributera i druge bitne podatke za sledljivost proizvoda koje zahteva HACCP i drugi standardi.  Rukovanje i kreiranje poruka je lako i prilagođeno korisniku.

U najvećem broju slučajeva za obeležavanje proizvoda se koriste printeri koji pišu crnom bojom, ali u ponudi su i markirači za obeležavanje u drugim bojama: belom, žutom, svetlo-plavom bojom po tamnim površinama.